Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 decembrie 2023, 12:00 Diaspora moldovenească views 1159
Moldovenii de peste hotare trimit cadouri de sărbători rudelor de acasă
13 decembrie 2023, 12:00 Diaspora moldovenească views 1159

Moldovenii de peste hotare trimit cadouri de sărbători rudelor de acasă

Se apropie Sărbătorile de iarnă și moldovenii ce muncesc în străinătate au început să trimită acasă colete pline cu daruri.

Punctele de primire a pachetelor sînt deja foarte aglomerate. Cei de la Vamă recomandă cetătenilor şi transportatorilor să respecte legea şi să declare toate bunurile care ajung în Republica Moldova.

Zona Circului din Chişinău este unul dintre locurile unde ajung coletele pline cu daruri din străinătate. Zeci de oameni vin in fiecare zi să-şi ia pachetele trimise de rudele de peste hotare, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Am o soră în Italia. Des ne transmite dulciuri de Anul Nou, de Crăciun, de Paşte”

Moldovenii stabiliţi de peste hotare au început să trimită colete mai devreme față de anii trecuţi. Vama Leușeni este principalul punct de trecere pentru transportatori.

„De obicei, vin din ţări precum: Italia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Austria şi multe altele. Într-adevăr, cele mai multe colete vin din Italia şi din Franţa. A fost suplinit numărul angajaţilor postului vamal. Controlul se face din ce în ce mai riguros. Avem scanner, care ne permite să descoperim colete sau bunuri care nu sînt declarate”, a spus Igor Gaiduc, reprezentant al Serviciului Vamal.

Autoritățile rercomandă declararea tuturor bunurilor care depăşesc valoarea de 300 de euro.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.