Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 decembrie 2023, 16:00 Diaspora moldovenească views 1364
Cultura moldovenească a fost prezentată la Tîrgul European de Crăciun de la Moscova
07 decembrie 2023, 16:00 Diaspora moldovenească views 1364

Cultura moldovenească a fost prezentată la Tîrgul European de Crăciun de la Moscova

Echipa Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, împreună cu reprezentanții diasporei moldovenești, a participat la Tîrgul European de Crăciun, organizat de Școala Germană din Moscova, sub patronajul Ambasadei Republicii Federale Germane în Federația Rusă.

În cadrul evenimentului, Ambasada a amenajat un stand național, unde au fost prezentate atributele culturii moldovenești, elemente ale bucătăriei tradiționale și produsele autohtone.

Totodată, pe scena principală a Tîrgului au performat reprezentanții diasporei, care au interpretat cîntece tradiționale și colinde, subliniind astfel bogăția și diversitatea obiceiurilor moldovenești de Crăciun.

În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă își exprimă recunoștința dnei Aurica Carai și colectivului de studenți moldoveni condus de dl Vladislav Levșencov pentru performanța scenică deosebită și contribuția lor activă la promovarea tradițiilor moldovenești de Crăciun în cadrul Tîrgului.

De asemenea, Ambasada își exprimă recunoștința deosebită dnei Angela Cazac pentru oferirea bucatelor tradiționale, care au fost înalt apreciate de oaspeții standului moldovenesc, precum și dnei Xenia Balabuh pentru oferirea produselor din ceramică, confecționate manual.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.