Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 mai 2023, 14:00 Diaspora moldovenească views 782
Servicii de documentare pentru moldovenii din SUA și din Canada
18 mai 2023, 14:00 Diaspora moldovenească views 782

Servicii de documentare pentru moldovenii din SUA și din Canada

Echipa mobilă a Agenției Servicii Publice (ASP) prestează servicii de documentare a cetățenilor moldoveni aflați în Statele Unite ale Americii și Canada.

În perioada 15 mai – 28 iunie 2023, reprezentanții ASP se afla într-o misiune de lucru în Statele Unite ale Americii și Canada.

Împreună cu funcționarii de la Ambasada Republicii Moldova în SUA și cei de la Ambasada Republicii Moldova in Canada, aceștia se vor deplasa în localitățile dens populate de conaționalii noștri pentru a le oferi servicii de documentare.

Echipa mobilă a ASP va recepționa de la cetățenii Republicii Moldova, aflați în SUA și Canada următoarele cereri de perfectare a :

  • Pașapoartelor;
  • Buletinelor de identitate;
  • Actelor de stare civilă (certificate de naștere, certificate de căsătorie), precum și a duplicatelor acestora.

În perioada 15-21 mai, echipa mobilă a ASP activează în orașul Chicago (SUA).

Doar într-o singură zi, au fost recepționate 86 cereri pentru eliberarea buletinului și a pașaportului cetățeanului Republii Moldova și 5 cereri pentru transcrierea actelor de stare civilă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

documente , SUA , Canada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.