Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 ianuarie 2023, 12:00 Diaspora moldovenească views 1265
Popescu s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din Spania
26 ianuarie 2023, 12:00 Diaspora moldovenească views 1265

Popescu s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din Spania

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din Spania în cadrul vizitei sale în peninsula iberică. Oficialul discutat cu cei prezenți despre dorul de casă, situația de la Chișinău, eforturile Chișinăului de a păstra pacea, stabilitatea și a merge accelerat în direcția aderării la Uniunea Europeană, dar și despre cooperarea foarte bună cu Spania.

Moldovenii din Spania au demonstrat că sînt un pod al prieteniei, al legăturilor noastre trainice în plan economic, social și cultural, contribuind la dezvoltarea R. Moldova prin investiții dar și transfer de experiență. Am încurajat diaspora noastră să continue promovarea Moldovei în Spania ca o destinație turistică și de afaceri” a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Externe le-a mai povestit conaționalilor și despre eforturile de la Minister privind digitalizarea serviciilor consulare, lansarea recentă în regim de testare a serviciului de programări online, dezvoltarea aplicației e-consulat și reducerea taxelor consulare din acest an cu circa 60%, notează deschide.

Popescu a mai dat asigurări că, împreună cu echipa de la Guvern, va promova și alte inițiative solicitate de cetățeni: intrarea în vigoare a acordului privind protecția socială și negocierea unui acord privind conversiunea permiselor de conducere.

Conform estimărilor MAEIE, în Spania locuiesc peste 35 de mii de cetățeni ai R. Moldova.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.