Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 septembrie 2021, 11:45 Diaspora moldovenească views 3191
Informații importante pentru muncitorii migranți moldoveni din Rusia!
22 septembrie 2021, 11:45 Diaspora moldovenească views 3191

Informații importante pentru muncitorii migranți moldoveni din Rusia!

În Rusia ar putea apărea o aplicație mobilă pentru muncitorii migranți, lansarea acesteia fiind planificată în 2022. Cu ajutorul acesteia migranții vor putea solicita perfectarea actelor și să caute de lucru. Despre acest lucru a declarat vicepremierul Alexei Overciuc într-un interviu acordat ziarului Izvestia.

"Am decis să încercăm ca într-o singură aplicație mobilă să reflectăm și să facem comodă întreaga cale a clientului pe care un străin trebuie să o parcurgă pentru a se muta cu traiul și a obține un loc de muncă", a explicat vicepreședintele Guvernului.

Cu ajutorul aplicației, va fi posibil de aflat existența restricțiilor la intrarea în Rusia și de utilizat o serie de servicii — în special, pentru a aplica pentru Numărul contului de asigurare individuală (SNILS) și Numărul de identificare al contribuabilului (INN). Întrebat dacă ar fi posibil de efectuat înregistrarea, Overciuk a presupus că și "acest lucru ar putea fi în aplicație".

În același timp, vicepremierul a subliniat că nu toate serviciile din aplicație vor avea legătură cu serviciile publice, acolo ar putea exista și servicii private, de exemplu, cumpărarea poliței medicale sau găsirea și închirierea de locuințe.

Overciuk a adăugat că a fost deja creat un prototip al aplicației, "se lucrează la modificările necesare în baza normativă de drept", iar lansarea platformei este "planificată pentru anul viitor". O serie de servicii vor apărea imediat după lansare, iar unele vor fi adăugate pe măsură ce vor fi gata.

Anterior, vice-președintele Comisiei pentru Afaceri Etnice din Duma de Stat, Șamsail Saraliev, a numit modul de a rezolva problema cu "migranții nu este clar ce fac și unde stau". El a propus preluarea experienței țărilor arabe. În opinia sa, să scape Rusia de problemele cu muncitorii migranți va ajuta responsabilitatea anumitor structuri și companii.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , migranți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.