Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iunie 2021, 16:00 Diaspora moldovenească views 5144
17 iunie 2021, 16:00 Diaspora moldovenească views 5144

Veste bună pentru moldovenii din diasporă. Cu ce inițiativă a venit Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, propune un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în țara noastră de către cetățenii moldoveni din diasporă, care au hotărît să se stabilească cu traiul acasă.

„Ne bucurăm cînd oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sînt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrînd peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei", a spus doamna Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, cîte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an.

„Sperăm să obținem sprijinul următorului Parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege, iar pentru concetățenii noștri sperăm să fie un argument în plus ca să revină acasă", a subliniat Președintele Maia Sandu.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

președinte , Maia Sandu , diaspora , impozit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
2190 locuitori

Petrunea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Petrunea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2190 de oameni. Satul Petrunea a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.