Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 decembrie 2012, 12:54 Localitaţile Moldovei și diasporei views 7657
17 decembrie 2012, 12:54 Localitaţile Moldovei și diasporei views 7657

Drumarii nu fac faţă condiţiilor extreme: în nordul ţării nămeţii ajung pînă la 4 metri

Mai multe sectoare de drum în regiunea de nord a ţării rămîn în continuare blocate din cauza condițiilor meteorologice extreme. Este vorba despre unele porțiuni de drum de pe traseele naționale Brest- Briceni-Chișinău-Odesa, Soroca-Drochia-Costești, Otaci-Edineț, Bălți-Glodeni, Bălți-Fălești-Sculeni, Rezina-Orhei-Călărași. Pe aceste sectoare de drum stratul de zăpadă măsoară de la 3-4 metri, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, drumurile locale din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Rîșcani, Drochia, Glodeni, Fălești, Florești, Rezina și Orhei sînt integral înzăpezite, iar circulația rutieră este restricționată. În operațiunile de deszăpezire din regiunea de nord sînt implicate 72 de unităţi de tehnică, care activează în regim non-stop. În total, pe drumurile naţionale au fost scoase 273 unităţi de tehnică, fiind antrenaţi cca 380 de muncitori.

Totodată, Ministerul Transporturilor anunţă şoferii să ţină cont de avertismentele emise privind interdicţiile de circulaţie pe drumurile înzăpezite, pentru a nu rămîne blocaţi în trafic.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

localitati , meteo , zapada , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
2190 locuitori

Petrunea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Petrunea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2190 de oameni. Satul Petrunea a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.