Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 noiembrie 2012, 11:50 Diaspora moldovenească views 9273
25 noiembrie 2012, 11:50 Diaspora moldovenească views 9273

La hotarul moldo-ucrainean s-a deschis un punct de trecere complet modernizat

In raionul Velikomihailovsk din regiunea Odessa, la hotarul moldo-ucrainean, s-a deschis punctul local de trecere “Grebeniki” complet modernizat, anunță tv7.md.

Potrivit serviciului de presa al Serviciului de Graniceri din Ucraina, la ceremonie a participat presedintele serviciului, Nicolai Litvin, reprezentantul regiunii si al autoritatilor locale.

In cadrul festivitatii, oaspetii au vizitat teritoriul punctului de trecere modernizat si au facut cunostinta cu tehnica performanta a granicerilor.

In mare parte s-a modernizat cladirea punctului de trecere, au fost echipate birourile pentru personal si salile pentru efectuarea controlului de frontiera, de asemenea, au fost instalate bariere cu telecomanda, mijloace pentru oprire fortata si reducere a vitezei.

Dupa reconstructie, punctul de trecere va creste considerabil capacitatea de trecere si va functiona in regim non-stop.

In raionul Velikomihailovsk din regiunea Odessa, la frontiera moldo-ucraineana, s-a deschis punctul local de trecere “Grebeniki” complet modernizat.

Punctul de trecere “Grebeniki - Tiraspol” functioneaza din anul 1997. Aici se realizeaza trecerea cetatenilor din Ucraina si Republica Moldova care locuiesc in zona de frontiera. In decursul acestui an, prin punctul de trecere “Grebeniki” au trecut peste 66 de mii de persoane si aproximativ 26 de mii de mijloace de transport.

Cuvinte cheie:

hotar , Ucraina , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1020 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi şi Dermengi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1020 de locuitori. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.