Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 martie 2020, 12:00 Diaspora moldovenească views 5002
Migranții moldoveni cu asigurare medicală europeană, îndemnați să stea în Europa
13 martie 2020, 12:00 Diaspora moldovenească views 5002

Migranții moldoveni cu asigurare medicală europeană, îndemnați să stea în Europa

Ținînd cont de situația care s-a creat după răspîndirea coronavirusului, cetățenii Moldovei care muncesc în străinătate și dispun de polița de asigurare medicală în Italia, Franța, Germania, alte state europene, ar trebui să rămînă în Europa, unde sînt mai bune posibilități de tratament decît la noi în țară, precum și pentru a nu supune riscului îmbolnăvirii rudele, persoanele apropiate, concetățenii acasă, în republică.

Opinia aparține fostului primar general al municipiului Chișinău Serafim Urechean, fiind exprimată în cadrul emisiunii „GLAVNOE" de pe postul de televiziune TVC 21, relatează Noi.md.

El a menționat că în caz contrar consecințele pentru țara noastră ar putea fi dramatice.

„Chem persoanele care dispun de asigurare medicală în Italia, Franța, Germania, alte țări europene, acolo unde muncesc, să rămînă în Europa, cu toate că Paștele este o sărbătoare sfîntă, deoarece posibilitățile medicinii în aceste state sînt mult mai mari decît la noi", a specificat Serafim Urechean.

Potrivit lui, este firesc că mulți dintre cei care muncesc în străinătate ilegal și sînt, de fapt, „aruncați în stradă" de către stăpîni, încearcă prin orice căi posibile să revină acasă.

„Dar să se gîndească pe viitor, poate ar fi cazul să fie puțin mai săraci, dar să ridice țara noastră din genunchi, să muncească în Moldova și să facă țara asta să prospere?", a menționat fostul primar general al municipiului Chișinău.

Totodată el consideră în situația creată autoritățile Moldovei ar trebui să organizeze transportul cetățenilor moldoveni care doresc să revină în țara noastră, instituind un control dur la frontieră, limitînd numărul de puncte de trecere a frontierei pentru acești cetățeni, introducînd o carantină obligatorie și alte măsuri de protecție.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Europa , migranți , polita de asigurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1645
Populația:
1953 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1953 de oameni. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1645.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.