Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 octombrie 2012, 11:35 Diaspora moldovenească views 8567
17 octombrie 2012, 11:35 Diaspora moldovenească views 8567

O mie de cetățeni moldoveni vor primi permis de lucru în Israel

La 16 octombrie, ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, a semnat un acord pentru a consolida cooperarea cu ministrul Agriculturii al Republicii Moldova, Vasile Bumacov. În textul documentului se indică că 1000 de moldoveni vor primi permis de lucru în Israel, scrie agenția "Cursorul".

Înainte de semnarea acordului o reuniune a Comitetului Economic Comun, "Israel-Moldova", prezidat de ministrul Turismului din Israel Stas Misejnikov și Vasile Bumakov. Comisia se întrunește pentru a treia oară și s-a menționat faptul că în acest timp s-a dezvoltat și s-a consolidat cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii, turismului, întreprinderilor mici și mijlocii, construcțiilot, folosirea resurselor de apă.

Relațiile economice bilaterale de asemenea, aduc rezultate concrete: în prima jumătate a anului 2012, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cifra de afaceri a crescut cu 235%, la 26 milioane dolari.                                                                                                           

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1141 locuitori

Gvozdova este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Satul Gvozdova este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1141 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gvozdova datează din 15 mai 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.