Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2012, 09:25 Localitaţile Moldovei și diasporei views 6484
07 octombrie 2012, 09:25 Localitaţile Moldovei și diasporei views 6484

Ziua Naţională a Vinului – 2012 la Chişinău

Aproximativ 50 de companii vitivinicole, precum şi meşteri populari din toată republica, participă la sărbătoarea Ziua Naţională a Vinului-2012, inaugurată astăzi la Centrul Internaţional de Expoziţii "Moldexpo" din capitală, informează MOLDPRES.

În debutul evenimentului, Vasile Bumacov, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a anunţat că sărbătoarea naţională a vinului este la cea de-a XI ediţie, un eveniment important pentru turişti, dar şi pentru agenţii economici din ţară. "Vinificatorii sînt creatororii celor mai competitive produse ale ţării. Acest sector este unul strategic pentru Republica Moldova, care asigură o pătrime din exporturi, în sumă de 220 de mln USD anual. Şi anume sectorul vitivinicol va susţine agricultura în anul curent, cînd agricultorii din celelalte domenii au înregistrat pierderi mari", a spus Bumacov.

Cea de-a XI-a ediţie a sărbătorii Ziua Naţională a Vinului, care se desfăşoară în perioada 6-7 octombrie, include prezentări şi degustări de vinuri, concursuri, desemnarea celor mai buni agenţi economici în domeniu, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Moldova , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.