Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 octombrie 2012, 10:46 Diaspora moldovenească views 7055
01 octombrie 2012, 10:46 Diaspora moldovenească views 7055

În Germania crește numărul copiilor infectați

Peste şapte mii de copii din Germania au fost infectaţi cu un virus necunoscut, iar asta în mai puţin de o săptămînă, informează trm.md.  Autorităţile sanitare germane sunt în alertă. Potrivit primelor aprecieri, epidemia ar fi izbucnit din cauza unui virus prezent în hrana distribuită în şcoli, care provoacă copiilor vomă excesivă şi diaree.

Din cauza virusului necunoscut au avut de suferit elevi din Berlin, Brandenburg, Saxonia, Saxonia-Anhalt și Turingia. Mai multe şcoli au fost închise şi s-au luat măsuri suplimentare de securitate sanitară.

Autoritățile susțin că, cel mai probabil, la prepararea bucatelor au fost încălcate normele sanitare, însă administrația firmei, responsabile de livrarea mîncării în școli, neagă acuzaţiile. Acestea afirmă că probleme au apărut în numai 5 % din școlile pe care acesta le aprovizionează.

O comisie specială investighează cauzele producerii incidentului. Totodată,  medicii  avertizează că apogeul epidemiei nu a fost încă atins şi numărul de cazuri de infecţie va crește în continuare.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
319 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Sîngerei și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.