Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 septembrie 2012, 11:50 Localitaţile Moldovei și diasporei views 6896
22 septembrie 2012, 11:50 Localitaţile Moldovei și diasporei views 6896

La Soroca seacă apă în fîntîni

Cîteva localităţi din raionul Soroca nu au apă în fîntîni. În satul Voloviţa aproape toate izvoarele au secat. Şi asta din cauza secetei. Oamenii spun că sînt nevoiţi să aducă apa din localităţile învecinate, unde şi acolo, în ultimul timp, nivelul apei a scăzut.

În condițiile cînd fiecare gospodărie din Voloviţa are fîntînă în ogradă, apă este la mare căutare. Multe dintre fîntîni au secat cu totul şi au rămas ca niște monumente. Oamenii spun că s-au săturat să care apă cu cisternele din satele vecine ori de la izvoarele din cîmp.

Radu Bajureanu, viceministrul Mediului a vizitat localitatea şi a promis sătenilor că îi va ajuta să aibă apă potabilă la robinet. Problemea poate fi soluţionată doar printr-un proiect care prevede construcţia unui apeduct şi a unui sistem de canalizare centralizat.

În urma secetei din acest an, din cele peste 9000 de fîntîni din raionul Soroca mai mult de jumătate au secat.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
142 locuitori

Cernița este un sat din cadrul comunei Mălăiești din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul grigoriopol și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Cernița alcătuia 142 de oameni în anul 1997. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1789.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.