Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 septembrie 2012, 11:40 Diaspora moldovenească views 11410
05 septembrie 2012, 11:40 Diaspora moldovenească views 11410

Moldoveanul care a dat mîna cu Obama și Medvedev


Foto: kremlin.ru

Moldoveanul Iulian Bobeică, originar din Drochia, a dat mîna acum mai bine de un an cu Barack Obama, Președintele Statelor Unite ale Americii, și cu Dmitri Medvedev, atunci președintele Federației Ruse. Despre această întîmplare în ţara tuturor posibilităţilor, relatează moldova.org.

În timpul vizitei Președintelui rus de atunci în SUA, în vara anului 2010, Dmitri Medvedev a luat prînzul împreună cu omologul său, Barack Obama, la o cafenea obișnuită. Acolo lucra și Iulian Bobeică. Astfel, tînărul din Moldova s-a pomenit între doi președinți.

„Am auzit de la un coleg că va sosi Obama, însă despre Medvedev nu am știut nimic pînă în ultima clipă. Mă uitam uimit la liderul SUA cînd s-a apropiat și s-a salutat cu noi. Obama e de o statură înaltă și nu observasem că este însoțit de Medvedev. Într-o clipă am aruncat privirea în dreapta mea și m-am pomenit cu președintele rus în față. Sincer, am fost mai tare șocat să-l văd pe Medvedev decît pe Obama", repovestește Iulian întîmplarea vieții sale.

L-a salutat pe președintele Medvedev, zicîndu-i în rusă „Bine ați venit, domnule președinte". De această dată i-a venit rîndul lui Medvedev să se mire de Iulian, crezînd că e un american care a învățat salutul în limba rusă. „M-a întrebat cum mă numesc și de unde sunt. I-am răspuns că vin din Republica Moldova și mi-a zis: „Bravo, să ai grijă de tine”. Acea întîlnire a fost - așa cum mărturisește - una cu adevărat incredibilă pentru tînărul din Drochia.

Cuvinte cheie:

moldovenii , America

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1741
Populația:
1499 locuitori

Sudarca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sudarca și Braicău. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dondușeni și la 206 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1499 de oameni. Satul Sudarca a fost menționat documentar în anul 1741.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.