Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 septembrie 2012, 11:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4682
01 septembrie 2012, 11:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4682

Un salon internaţional de carte a fost inaugurat la Chişinău

Peste 5 mii de titluri de carte sînt expuse la Chișinău, în perioada 31 august-4 septembrie, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte. Evenimentul a fost inaugurat ieri, la Biblioteca Naţională, comunică MOLDPRES.

Alexe Rău, directorul bibliotecii a menţionat că actuala ediţie reuneşte edituri din 18 state. Pentru prima dată la salon participă Azerbaidjanul.

Boris Focşa, ministru al Culturii a subliniat că Salonul Internaţional de Carte este unul deosebit. "Acest templu al culturii, Biblioteca Naţională, integrează în cadrul manifestării toate segmentele de cultură", a adăugat ministrul.

Actuala ediţie a salonului este dedicată împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Naţionale şi Anului Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

În cadrul salonului, vor avea loc peste 30 de acţiuni culturale, între care lansarea Muzeului virtual al Bibliotecii Naţionale, expoziţia "Două vieţi la unison, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici", va fi prezentat topul celor mai citite cărţi ale anului 2011 etc.

Salonul Internaţional de Carte are loc în cadrul Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii, ediţia a II-a. Festivalul se va desfăşura începînd cu 31 august, în toate localităţile din republică, unde există o bibliotecă publică.

Cuvinte cheie:

educatie , literatura , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
3713 locuitori

Floreni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Floreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, pe malul stîng al rîului Bîc, în apropiere căii ferate Chișinău-Odesa, situat la 25 km de orașul Anenii Noi și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3713 oameni. Localitatea a fost atestată pentru prima dată în anul 1859 cu denumirea Broasca.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.