Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 august 2012, 10:35 Diaspora moldovenească views 13843
11 august 2012, 10:35 Diaspora moldovenească views 13843

Limba moldovenească va fi una din limbile regionale din Ucraina

Limba moldovenească va fi una din limbile regionale din Ucraina, conform Legeii cu privire la bazele politicii lingvistice de stat publicate oficial vineri, în care ea apare cu acest statut alături de rusă, română, găgăuză şi alte limbi, relatează agenţia Novosti-Moldova.

Această lege prevede că statutul de limbă oficială într-o anumită regiune va fi acordat acelei limbi, care este maternă pentru cel puţin 10 la sută din populaţie.

Conform datelor oficiale, recensămîntul ucrainean din 2001 a arătat că, în special, în regiunea Cernăuţi 6,7 la sută din populaţie consideră limba lor maternă moldovenească (română). În regiunea Odesa, conform aceloraşi date, limba moldovenească este considerată maternă de 3,7 la sută din populaţie.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
794 locuitori

Isăicani este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 794 de oameni. Satul Isăicani a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.