|
Expoziția „Inima mea e Moldova" s-a deschis la Baku (Foto)
O expoziție de lucrări ale artiștilor plastici din Moldova, Antonina și Vitalie Grişciuc, intitulată „Inima mea e Moldova" s-a deschis la Muzeul de Artă Modernă din Baku.
La eveniment au participat personalități publice, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Azerbaidjan, cunoscuţi oameni ai culturii şi artei, reprezentanți ai tineretului creativ.
Potrivit agenţiei Trend Life, directorul Muzeului de Artă Modernă, Khayyam Abdinov, care a ţinut un scurt discurs de inaugurare, a declarat că această expoziție a fost organizată de Ambasada Moldovei în Azerbaidjan. Expoziția cuprinde mai mult de 50 de lucrări de artă realizate în diferite tehnici de pictură. Principalele motive ale lucrării le reprezintă satele moldovenești, arhitectura Chișinăului de odinioară, precum și viaţa cotidiană a locuitorilor Moldovei.
Ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, a menționat că expoziția „Inima mea e Moldova" a fost organizată în cadrul festivalului „Săptămîna Francofoniei", care a avut loc în capitala Azerbaidjanului.
Vorbind despre creaţia artiștilor, diplomatul a subliniat că Antonina și Vitalie Grişciuc participă la expoziții de artă timp de 25 de ani, lucrările lor fiind prezentate în Moldova, România, Rusia, Israel, Spania, Luxemburg, Belgia, Germania, Japonia, Franța. Lucrările artiștilor sînt păstrate în colecții publice și private în multe țări ale lumii. S-a menţionat că acest eveniment joacă un rol semnificativ în consolidarea și dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări în domeniul culturii și artei.
La rîndul său, Vitalie Grişciuc și-a exprimat recunoștința față de organizatorii vernisajului, precum și tuturor oaspeților prezenți la eveniment. „Am adus în oraşul dumneavoastră frumos o parte a Patriei noastre, o parte din Moldova. Sper că lucrările noastre vor fi pe placul publicului din Baku", a adăugat el.
În continuarea evenimentului, oaspeții s-au familiarizat cu expoziția, care a inclus lucrări realizate în diverse tehnici, inclusiv acuarelă, gravură și pictura cu cerneală. În lucrările lor, autorii au ilustrat case vechi, străzi înguste, clădiri arhitecturale din Chișinău, peisaje urbane și rurale ale Moldovei, viața cotidiană a oamenilor din țară. Dragostea pe care o au în sufletul lor Antonina și Vitalie Grişciuc pentru Moldova este întruchipată în fiecare lucrare. Tablourile autorilor sînt de-a dreptul pătrunse de această dragoste, astfel încît toate par a emite căldură și lumină.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1430
- Populația:
- 1559 locuitori
Bolohan este un sat şi comună din raionul Orhei. Bolohan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Bolohan a fost menționat documentar în anul 1430.
Comentarii
(0)