Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 iunie 2012, 11:30 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4739
30 iunie 2012, 11:30 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4739

Cum să ne petrecem weekendul în Chişinău?

Pe parcursul următoarelor două zile, ne odihnim şi ne încărcăm de emoţii pozitive pentru întreaga săptămînă. NOI.md oferă o selecţie ale celor mai palpitante evenimente pentru un sfîrşit de săptămînă cît mai interesant.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală pot fi urmărite meciurile Campionatului European de Fotbal. Duminică, 1 iulie, va fi difuzată partida dintre finaliştii competiţiei – selecţionatele Spaniei şi Italiei.

Vineri, 29 iunie, în clubul „Drive”, protagonistul serii va fi deţinătorul a mai multe discuri de platină, interpretul Mohombi. Lider în clasamentele muzicale europene, starul a colaborat cu artişti precum Pit Bull, Nelly, Akon, Nicole Sherzinger. Odată cu lansarea primului său single - "Bumpy Ride" - acest afro-wiking celebru a cucerit întreaga lume.

Sîmbătă, 30 iunie, în clubul “Рай Project” va evalua DJ Piero Pirupa. Piesele acestuia sînt interpretate de cei mai legendari DJ din întreaga lume: Pete Tong, Carl Cox, Richie Hawtin, Paul Van Dyk, Loco Dice şi mulţi alţii.

Tot sîmbătă, “FashionTV Cafe & Club Chișinău” invită la o petrecere în vogă "I’m a Fashion Girl!". Invitat special al evenimentului este DJ-ul moscovit, producătorul de sunet DJ Nejtrino, fondator al brandului Luxury Music, rezident al cluburilor Soho Rooms (Moscova) şi London (Moscova), al clubului de noapte - А-Кафе (or. Ufa, Rusia), dar şi al radioshow-ului Record Megamix la postul „Радио Рекорд”.

Pe 1 iulie, la clubul „Monaco” va avea loc o lecţie gratuită de dans Bachata. Toţi participanţii vor avea parte de concursuri şi surprize speciale din partea şcolii de tango argentinian. Tema petrecerii – meciul final al Campionatului European de Fotbal.

În acest week-end, în reţeaua de cinematografe „Patria” vor putea fi vizionate filmele „ Preşedintele Lincoln. Vînătorul de vampiri 3D", „Albă ca Zăpada şi Vînătorul”, "Madagascar-3” în 3D, "Prometheus în 3D", "Regatul Lunii pline", "Super Mike".

La cinematograful „Gaudeamus”, pe 1 iulie va avea loc evenimentul cu genericul ”Lumea lui Chaplin”. În cadrul acestuia vor fi derulate lucrările de debut ale actorului, din perioada 1914 – 1918, printre care ”Making a living” – primul film al maestrului ”Kids Auto Races in Venice” – creaţie în care pentru prima dată a apărut pe ecrane personajul „Vagabondul” – unul dintre cele mai reuşite roluri ale genialului artist. Începutul evenimentului – 19.00. Costul biletului – 70-90 lei.

Amatorii odihnei în afara oraşului şi a picnicurilor pot opta pentru o ieşire în natură în zona de odihnă La Horeşti, situată la o distanţă de 17 km de capitală, pe traseul spre Cimişlia (ieşirea din Chișinău dinspre strada Grenoble). Totodată, puteţi alege să mergeţi la complexul turistic forestier Sky Land, la 12 km distanţă de Chișinău (raionul Criuleni, între localităţile Goieni şi Gruşevo). Totodată, puteţi planifica o escală cu familia sau prietenii pe malul drept al lacului Ghidighici, în complexul turistic Fenix Club.

Puteţi opta pentru o excursie la ferma de struţi din s. Bardar Ialoveni, unde aveţi ocazia să vedeţi animale şi păsări exotice cum ar fi struţi, păuni, fazani, găini indiene etc.

Amatorii de hipism, dar şi cei care nu au urcat niciodată în şa, pot vizita grădina zoologică din oraş. Aici se pot închiria cai. Preţul unei ore – 150 de lei.

La Muzeul de Etnografie şi Istorie din Chișinău a fost inaugurată expoziţia de costume naţionale din Moldova şi Lituania, organizată cu ocazia aniversării a 20-a a stabilirii relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei funcţionează expoziţia „O dinastie de artişti. Vladimir şi Rostislav Ocuşco”. Aceasta cuprinde 43 de desene şi marchează 150 de ani de la naşterea lui Vladimir Ocuşco şi aniversarea a 115-a a naşterii lui Rostislav Ocuşco.

În zilele de odihnă, la Muzeul Zemstvei poate fi văzută expoziţia fotografică a Olgăi Ternavskaia cu genericul "Around me". Expoziţia prezintă fotografii de cele mai diverse genuri, realizate exclusiv cu cameră tradiţională, cu film.

În perioada 28 iunie-5 iulie, la Chișinău se desfăşoară simpozionul de artă "SummArt Painter’s Campus 2012". Ediţia din acest an a reunit 19 maeştri internaţionali celebri. Evenimentul are loc în incinta CC Shopping MallDova.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
106 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Sîngerei şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Antonovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.