Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iunie 2012, 14:55 Diaspora moldovenească views 12152
22 iunie 2012, 14:55 Diaspora moldovenească views 12152

Moldoveancă de succes de la Arad

Lilia Rus,  o moldoveancă din Ştefan-Vodă, acum 17 ani părăsea R.Moldova. S-a stabilit la Arad, România, unde a întemeiat o familie. În acest răstimp, a reuşit să cumpere sute de hectare de pămînt şi a pus pe roate o afacere, relatează trm.md.

Lilia este proprietara unui hotel de două stele din Arad. Ea spune că a lucrat mult pînă să-şi vadă afacerea pe picioare. Moldoveanca mai are un vis, să-i servească pe oaspeţii din hotel cu bucate moldoveneşti. Pentru asta ar avea nevoie de bucătari din R.Moldova.

Hotelul nu este singura proprietate a Liliei. Femeia are în Arad peste 1000 de hectare de pămînt. Din strugurii culeşi de pe podgoriile sale, femeia face vin, despre care în Arad se spune că ar fi dintre cele mai gustoase şi aromate. Lilia recunoaşte că îi este foarte dor de casă şi că nu a mai fost la Ştefan-Vodă de patru ani. Dar, se consolează cu gîndul că îi ajută pe concetăţenii săi care îşi caută un loc de muncă în România.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
199 locuitori

Coșnița Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Coșnița Nouă alcătuia 199 de oameni în anul 2011. Satul Coșnița Nouă a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.