Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iunie 2012, 10:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4800
16 iunie 2012, 10:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4800

Unde Chişinăuienii se pot distra în acest week-end

În acest week-end în reţeaua de cinematografe „Patria” vor fi rulate filmele „Madagascar-3 3D”, ”Prometheus 3D”, „Umbre întunecoase”, „Lockout”, „Dictatorul”, „Ce înseamnă să fii părinte”, „Stăpînii timpului”„Nuntă de coşmar” „Street Dance-2 3D” şi femeia-fatală Charlize Teron în grandioasa producţie fantazy „Alba ca Zăpada şi Vînătorul”.

De asemenea, în zilele de odihnă în Chișinău se va desfăşura cea de a 9-a ediţie a tradiţionalului turneu internaţional de ciclism „Cupa Preşedintelui Republicii Moldova”. În competiţie vor evolua 160 de sportivi din Rusia, România, Bulgaria, Cipru, Kazahstan, Ucraina, Azerbaidjan, Belarus şi Moldova.

Sîmbătă şi duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor putea fi vizionate meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal - la 16 iunie, ora 21:30 — Rusia – Grecia, iar la ora 00:15 — Polonia – Cehia. Pe 17 iunie, ora 21:30 va avea loc meciul dintre naţionalele Olandei şi Portugaliei.

Sîmbătă, la ora18:00, pe scena Teatrului Dramatic „A.P. Chehov” va fi jucată comedia în două părţi „Izvorul Afroditei”, după piesa lui Carlo Goldoni, „Stăpîna hotelului”.

Duminică, la 18:00, pe scena principală a Teatrului „A.P. Chehov” va fi jucată piesa „Şi veţi avea parte de fericire”, poveste deloc plictisitoare în două acte. Tot aici, duminică, cu începere de la ora 11:00 va fi prezentată celebra poveste muzicală în două acte „Aventurile lui Winney Pooh”.

Pe scena teatrului „Licurici” va fi prezentat spectacol cu păpuşi „Perla fermecată” în regia Tatianei Golîbov, autor Valeri Petrov.

Sîmbătă, 16 iunie, în clubul „Albion” va avea loc un concert al tinerei formaţii „Ramzes”, fondată în 2012 de solistul grupului „Headswitch”, Roman Siloci.

Sîmbătă, în clubul „FashionTV Cafe & Club” va avea loc un show cu participarea interpretei din România Ana Lesco.

Amatorii fotbalului pot urmări meciurile Campionatului European la Coctail Club „DejaVu” zilnic, cu începere de la 19:00.

Duminică, la City Club va evalua celebrul interpret din România Connect-R.

Din 14 pînă pe 27 iunie, în incinta Centrului Expoziţional „Constantin Brîncuşi” se va desfăşura expoziţia personală a lui Aurel Stanciu, întitulată „Ferestre. Amintiri”.

Amatorii scăldatului pe vremea toridă vor putea merge la cele mai populare piscine din Chișinău: Country Club “Miracol”, în regiunea Arenei de Atletism, bazinul complexului sportiv sindical „Yunost” din strada Trandafirilor 13/2. Preţul de intrare este de la 30 de lei.

Palatul Sporturilor al Universităţii de Stat din Moldova dispune de un bazin de 25 m lungime, cu filtrare permanentă. Preţul de intrare este, de asemenea, 30 de lei. E comod amplasat şi bazinul Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, situat în centrul oraşului. Preţul de intrare este 50 de lei.

Complexul Sportiv „Dinamo” vă oferă o piscină de 25 m lungime şi o piscină pentru copii, de 10 m lungime la un preţ de la 20 de lei.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1454
Populația:
5640 locuitori

Lăpuşna este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lăpuşna, Anini și Rusca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5640 de oameni. Satul Lăpușna a fost menționat documentar în anul 1454.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.