Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iunie 2012, 14:57 Diaspora moldovenească views 5905
04 iunie 2012, 14:57 Diaspora moldovenească views 5905

ITALIA: Cetăţenilor moldoveni li se recomandă să fie prudenţi

Cetăţenilor moldoveni stabiliţi în Italia, precum şi turiştilor, sosiţi în vacanţă li se recomandă să dea dovadă de prudenţă şi precauţie maximă şi să respecte cu stricteţe indicaţiile ghizilor şi reprezentanţilor agenţiilor de turism.

Italia se află în topul ţărilor lumii după numărul turiştilor care o vizitează. Aceeaşi poziţie Italia o păstrează şi faţă de cetăţenii moldoveni care aleg această destinaţie în căutarea unui loc de muncă sau pentru studii. Oficial, în Italia sînt înregistrate peste 50 de asociaţii ale diasporei moldoveneşti, printre care: ”Assomoldave”, ”Gazeta Basarabiei”, ”Plai”, ”A.M.I.C.I”, ”Integrazione in Italia”, ”Mihai Eminescu” ş.a.

Reamintim că, pe 20 mai curent, în regiunea italiană Emilia-Romania a avut loc o serie de seisme, cu o magnitudine de pînă la 5,9 grade pe scara Richter. Ultima mişcare seismică de 4,2 grade s-a înregistrat pe 31 mai. Potrivit datelor autorităţilor taliene, pe parcursul următoarelor două săptămîni nu este exclusă repetarea cutremurelor de o magnitudine neînsemnată, ceea ce poate duce la prăbuşirea clădirilor aflate în stare de degradare.


Sursa: Viza.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.