Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 iunie 2012, 13:00 Diaspora moldovenească views 6042
02 iunie 2012, 13:00 Diaspora moldovenească views 6042

Moldova rămîne fără copii?

În cadrul unei conferinţe internaţionale, desfășurate recent au fost făcute publice datele unui staudiu care relevă că anual din R. Moldova pleacă în străinătate 22 000 de copii. Aceştia se stabilesc cu traiul alături de părinţii lor, care au migrat peste hotarele R. Moldova, relatează trm.md.

Studiul denotă că, din totalul copiilor care au plecat cu părinţii peste hotare, 35 % sînt integraţi în sistemul educaţional al ţărilor de destinaţie.

Experții sînt de părere că autoritățile ar trebui să ia în calcul situaţia copiilor migranţilor de muncă, riscurile sociale care există pentru copiii care au rămas în ţară şi problemele care ţin de integrarea acestora peste hotare.

Totodată scăderea ratei natalității în R.Moldova și exodul tinerei generații peste hotare pun destule semne de întrebare relative la viitorul situației demografice în țara noastră.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
231 locuitori

Beleuți este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de locuitori. Satul Beleuți a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.