Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 mai 2012, 10:50 Diaspora moldovenească views 7327
20 mai 2012, 10:50 Diaspora moldovenească views 7327

Călătoriile operate de Air Moldova pe ruta Chişinău-Paris s-au ieftinit cu 30 la sută

Transportatorul naţional Compania Air Moldova va oferi pasagerilor săi bilete mai ieftine cu 30 la sută pentru zborul Chișinău-Paris. De ieri, compania a transferat cursele sale regulate pe destinaţia Chișinău-Paris-Chișinău, operate cu o frecvenţă de două ori pe săptămînă, din Aeroportul Internaţional Charles De Gaulle în aeroportul internaţional regional Beauvais-Tillé, fără modificarea orarului, transmite MOLDPRES.

Vitalie Lungu, reprezentat al Air Moldova, a declarat, ieri, la o conferinţă de presă, în aeroportul Beauvais, organizată cu prilejul inaugurării cursei, că preţul biletelor s-a micşorat cu pînă la 30 de euro pentru un bilet, faţă de 167 de euro, anterior, în direcţia Chișinău-Paris, datorită taxelor aeroportuare reduse, precum şi costurilor reduse a deservirii la sol în aeroportul dat.

Totodată, un avantaj suplimentar al efectuării curselor pe noul aeroport este posibilitatea formării unui orar comod pentru pasageri, datorită inexistenţei restricţiei în obţinerea sloturilor (timpului în care compania aeriană perfectează operaţiunea de sosire/plecare pentru o anumită dată sau perioadă) în aeroportul dat.

Datorită acestei facilităţi, compania deja în vara anului 2012 va avea posibilitatea de a mări frecvenţa zborurilor pentru ruta Chișinău-Paris, de la două, la trei curse săptămînale.

Marc Amoudry, preşedintele Aeroportului internaţional regional Beauvais-Tillé, a specificat că aeroportul este amplasat la 75 de kilometri de Paris. Infrastructura comodă a aeroportului permite excluderea cozilor la controlul paşapoartelor, precum şi reducerea timpului de aşteptare a bagajului la sosire, proceduri ce durează nu mai mult de 20 de minute. Deplasarea cu autocarul din Aeroportul Beauvais-Tillé spre Paris durează o oră şi 15 min. Fluxul de pasageri deserviţi de Aeroportul Beauvais-Tillé a ajuns, în 2011, la cifra de 3,7 milioane, a adăugat oficialul francez.

Compania aeriană Air Moldova a fost fondată în anul 1992, iar în 2004, a devenit membru al IATA (International Air Transport Association ). În prezent, lista curselor operate de "Air Moldova" include 22 de destinaţii directe, spre: Frankfurt, Viena, Istanbul, Antalya, Lisabona, Madrid, Bucureşti, Londra, Atena, Larnaca, Roma, Milan, Verona, Veneţia, Bologna, Dublin, Paris, Moscova, Sankt Petersburg, Soci, Surgut şi Kiev, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
2407 locuitori

Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şirăuţi este situat la o distanță de 3 km de oraşul Lipcani, 31 km de oraşul Briceni şi 250 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2407 oameni. Atestat documentar la 1453, satul Şirăuţi s-a aflat timp îndelungat în proprietatea mănăstirii Putna.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.