Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 mai 2012, 11:00 Diaspora moldovenească views 5462
19 mai 2012, 11:00 Diaspora moldovenească views 5462

Marea Britanie avertizează asupra destrămării zonei euro

Prim-ministrul britanic David Cameron este sceptic privind supravieţuirea euro, pe fondalul îngrijorărilor că prăbuşirea monedei europene ar putea atrage Marea Britanie într-o depresie de un deceniu, scrie Daily Mail.

În declaraţia sa de azi, el avertizează despre „perioada economică periculoasă” şi supune criticilor dure incapacitatea Germaniei şi a altor state mari europene de a întreprinde măsurile necesare pentru prevenirea crizei euro.

„Zona euro se află la răspîntie – trebuie sau să se restabilească, sau să se pregătească de scindare”, afirmă premierul, care subliniază că întreprinderea de către Guvern a măsurilor în domeniul economic este unica posibilitate „de a asigura securitatea Marii Britanii”.

Potrivit lui Cameron, în interesele Britaniei este ca Zona Euro să-şi soluţioneze problemele. „Sînt gata să fac tot posibilul pentru a proteja această ţară, să asigur securitatea economică şi financiară”, a afirmat el.
Potrivit sondajului British Election Study, efectuat în aprilie, 34% din respondenţi s-au pronunţat pentru menţinerea Marii Britanii în UE, iar 54% ‒ împotrivă.

Sursa: inopressa.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
677 locuitori

Severinovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Populaţia satului Severinovca alcătuia 677 de oameni în anul 2012. Satul Severinovca a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.