Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 mai 2012, 13:00 Diaspora moldovenească views 6303
06 mai 2012, 13:00 Diaspora moldovenească views 6303

Republica Moldova şi Italia au dat startul primei campanii de informare pentru migranții moldoveni

Timp de şase luni, din mai pînă în octombrie, cetăţenii moldoveni care locuiesc în Italia, vor putea obţine informaţii despre locurile de muncă vacante în Republica Moldova, vor afla mai multe despre consecinţele negative ale migraţiei şi riscurile muncii ilegale în Italia.

În plus, ei vor avea acces la informaţii cu privire la aspectele juridice, economice, sociale, psihologice şi culturale ale şederii lor în Italia.

Aceste măsuri sînt luate în cadrul primei campanii de informare a cetăţenilor Republicii Moldova, care lucrează în Italia. Campania cu sloganul "Nimeni în lume nu este singur", este realizată în cadrul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în parteneriat cu Ministerul italian al industriei, prin asistenţa financiară din partea Uniunii Europene, informează Info-Prim Neo.

Potrivit datelor oficiale, în Italia, se află mai mult de 130.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova. Bugetul proiectului se ridică la 2 milioane de euro. Fondurile alocate de către Uniunea Europeană, acoperă 75 la sută din această sumă. Proiectul este co-finanţat de către Ministerul Muncii şi Politicii Sociale din Italia.

Sursa: pan.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
769 locuitori

Agronomovca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Agronomovca, Zăzulenii Noi și Negurenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni şi la 95 km de Chişinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Satul Agronomovca a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.