Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 mai 2012, 11:05 Diaspora moldovenească views 5524
06 mai 2012, 11:05 Diaspora moldovenească views 5524

Turiştii moldoveni ar putea fi lipsiţi de laptopuri la traversarea frontierei UE

Turiştii moldoveni, ce călătoresc în Uniunea Europeană, ar putea rămîne fără laptopuri şi smartphone-uri la trecerea frontierei, dacă în gadgeturi vor fi depistate softuri sau fişiere cu muzică, sau filme nelicenţiate. Aceasta se va întîmpla dacă Uniunea Europeană va ratifica Acordul comercial de combatere a contrafacerii (АСТА).

Ideea de a confisca gadgeturile cu softuri nelicenţiate a fost propusă încă în 2005 de autorităţile japoneze. În afară de aceasta, pînă la moment, acordul a fost semnat de state precum Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Singapore, SUA, Canada şi Elveţia, precum şi de 22 de state-membre ale UE.

Prin urmare, ACTA ar putea fi ratificat de către Parlamentul European în luna iunie. Dacă acordul va fi aprobat, grănicerii europenii vor putea confisca şi distruge dispozitivele tehnice, fără obligaţia de a recompensa valoarea acestora.

Sursa: viza.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.