Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 aprilie 2012, 15:00 Diaspora moldovenească views 5833
17 aprilie 2012, 15:00 Diaspora moldovenească views 5833

Cetățenii Moldovei vor plăti cu 20 de dolari mai mult pentru viza americană

Costul vizei americane a crescut din 13 aprilie cu 20 de dolari. De acum turiştii, oamenii de afaceri şi studenţii care doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii vor trebui să plătească 160 de dolari, în loc de 140, ca pînă acum. Potrivit viza.md, aceasta este a doua mărire a taxelor consulare realizată de Ambasada SUA pe parcursul ultimilor doi ani. De la începutul lunii iunie 2010 Statele Unite au majorat costul vizelor non-imigrare de la 131 la 140 de dolari.

”Departamentul de Stat al SUA trebuie să-şi compenseze, pe cît e posibil, cheltuielile tot mai mari legate de procesarea solicitărilor de viză. Din motive întemeiate volumul taxei consulare nu mai acoperă costul real al perfectării vizei. Fondurile obţinute din majorarea taxei consularer vor fi direcţionate spre sporirea eficienţei activităţii oficiilor nostre din străinătate şi angajarea suplementară a personalului antrenat în procesul de eliberare a vizelor” se menţionează într-un comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA.

Suma de 190 în loc de 150 de dolari vor trebui să o achite cei care solicită obţinerea vizei de pentru angajare temporară în cîmpul muncii sau stagiere, persoanele ce posedă aptitudini excepţionale, invitate în SUA, pentru sportivi şi artişti, pentru cei să sosesc în ţară în cadrul programelor de schimb cultural şi pentru persoanele ce desfăşoară activitate religioasă.

Totodată, departamentul de stat al SUA a ieftinit cu peste 100 de dolari vizele pentru mire/mireasă (de reintregire a familiei) — de la 350 pînă la 240 de dolari. În plus, a fost redus substanţial costul unei cote importante din vizele de imigrare.

Reprezentanții Secţiei consulare a Ambasadei Statelor Unite la Chișinău au anunțat că aceste prevederi au intrat în vigoare pentru cetăţenii moldoveni.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
2011 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtop, Prisaca și Ialpug. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cimislia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2011 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1884.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.