Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 aprilie 2012, 12:17 Realitatea moldovenească views 4440
17 aprilie 2012, 12:17 Realitatea moldovenească views 4440

Rusia ar putea instala în Transnistria sisteme radar pentru a monitoriza scutul antirachetă din România

Federația Rusă ar putea instala în Transnistria sisteme radar pentru a monitoriza scutul antirachetă din România. O declarație în acest sens a fost făcută de o sursă din cercurile de la Kremlin pentru „Nezavisimaia gazeta”, relatează MOLDNEWS.

"FR are intenția să-și mențină prezența în Transnistria, mai mult, își propune să instaleze acolo SR "Voronej", a declarat aceasta.

Potrivit sursei, conform noii concepții a politicii ruse, adoptate odată cu alegerea președintelui, Vladimir Putin, Transnistria din nou devine obiectul de atenție specială a Moscovei.

Între timp, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat pentru ziar că militarii nu au planuri de a plasa un sistem radar de avertizare a atacului cu rachete "Voronej-DM" în Transnistria.

Amintim, că în anul 2010 liderul transnistrean din acea perioadă, Igor Smirnov a acceptat plasarea în regiune a complexelor de rachetă ale Rusiei „Iskander”, pentru a opune rezistență derulării procesului de instalare a scutului american antirachetă în Europa.

Comentarii

 (1)
  • #1 Руслан34 Răspunde Citează selecţia
    и пусть себе ставят !!!!    ато Америкосы уже за 3\9 земель со своими ПРО добрались .....   а РОССИЯ у себя под забором  типа собаку привязать не может !!!!        не справедливо ..........
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
192 locuitori

Zolonceni este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Criuleni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 192 de locuitori. Satul Zolonceni a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.