Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 martie 2012, 14:14 Diaspora moldovenească views 6213
15 martie 2012, 14:14 Diaspora moldovenească views 6213

Migranţii moldoveni din Cehia vor beneficia de pensii


Foto: panoramix.ru

Cetăţenii moldoveni care au domiciliu permanent sau temporar în Cehia vor beneficia de prestaţii sociale şi pensii ale statului gazdă. Aceste prevederi se conţin în Acordul între Republica Moldova şi Republica Cehă în domeniul securităţii sociale, ratificat astăzi de către Parlament.

Potrivit viceministrului muncii, protecţiei sociale şi familiei, Ana Vasilache, moldovenii din Cehia vor primi pensii de invaliditate cauzată de boli obişnuite, pentru limită de vîrstă, de urmaş, pensii şi îndemnizaţii de invaliditate în urma accidentelor de muncă, precum şi contribuţiile de asigurări sociale. Aceleaşi prevederi se referă şi la cetăţenii Cehi, care muncesc în Moldova, cu excepţia achitării îndemnizaţiilor de invaliditate.

”Acest Acord va avea un impact important asupra muncitorilor”, a remarcat viceministrul.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
77 locuitori

Pînzărenii Noi este un sat din cadrul comunei Pînzăreni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 77 de oameni. Satul Pînzărenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.