Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 martie 2012, 14:05 Diaspora moldovenească views 8082
01 martie 2012, 14:05 Diaspora moldovenească views 8082

Mită pentru pașaport românesc

În România au loc verificări în rîndul angajaților serviciilor de pașapoarte, Oficiul Român pentru Imigrări şi Autoritatea pentru Cetăţenie, după ce a fost descoperită o schemă frauduloasă de eliberare a actelor contra mită pentru locuitorii din Republica Moldova. Organele de ordine au reținut deja cîteva zeci de persoane suspectate de implicare în această schemă.

În ziua de miercuri și în dimineața zilei de joi s-au efectuat percheziţii la 32 de adrese din diverse localități din România cu scopul de a găsi dovezi de activităţi ilegale. La efectuarea acestora la București, Chitila și Otopeni au participat și ofițerii Serviciului Român de Informaţii și ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

În cadrul verificărilor au fost deschise dosare în privința a 36 de persoane, care contra unor sume de bani acordau în mod ilegal cetățenie română pentru moldoveni. Sumele oferite drept mită variau între 500 și 1 mie de euro.

Direcţia Anticorupţie presupune că în această schema au fost implicate circa 50 de persoane.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
1218 locuitori

Napadova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Napadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 44 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1218 de oameni. Satul Napadova a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.