Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 februarie 2012, 12:53 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3391
29 februarie 2012, 12:53 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3391

Creștinii ortodocși au intrat în Postul Mare

Creștinii ortodocși au intrat în Postul Mare. Postul durează 40 de zile, este cel mai lung și cel mai important dintre toate posturile. Postul în sine are două aspecte unul material , atunci cînd ne abținem de bucate de frupt de proviniență animală și cel spiritual în care noi ne abținem de la păcate.

Postul Mare are două perioade. Prima perioadă durează 6 săptămîni și se termină de duminica Floriilor, cînd se face dezlegare la pește. Cea de a doua începe de luni, a doua zi de Florii, și durează o săptămînă pînă în ziua de Paști. Ultima săptămînă este considerată postul patimilor și se respectă cu o deosebită strictețe.

Oamenii bolnavi, copiii, pot obține unele dezlegări de la preot, cu excepția zilelor de miercuri și vineri și cu excepția primei și ultimei săptămîni. Creștinii care doresc să se împărtășească o pot face chiar deja din prima săptămînă, în zilele de miercuri, vineri, sîmbătă și duminică.

 

 

Sursa:   canalregional.md



Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.