Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 februarie 2012, 09:21 Diaspora moldovenească views 5422
26 februarie 2012, 09:21 Diaspora moldovenească views 5422

De ce americanii atît de des își schimbă concepțiile religioase?

Cercetătorii de la Asociația americană Pew Forum pentru studiul vieții sociale și religiei au ajuns la concluzia că mai mult de jumătate dintre adulții din SUA cel puţin o dată în viaţa lor  și-au schimbat religia, relatează edition.cnn.com.

Unul dintre specialiştii studiului, Gregory Smith, a declarat că situaţia cu schimbarea religiei este similară cu situaţia de căutare a locului de muncă pe piaţa forţei de muncă, în cazul în care o persoană nu este mulţumită de ceva în slujba actuală, el pleacă sau se alătură echipei în care se va simți mai confortabil.

Mulţi oameni îşi schimba religia în legătură cu mutarea într-o o altă ţară, într-o nouă societate, unii asociază acest proces cu căsătoria cu o persoană de altă credinţă. Nu sunt rare cazurile de schimbare a religiei în legătură cu antipatia faţă de preoţii unei anumite credințe sau biserici. Dar în majoritatea cazurilor oamenii sunt determinați de cauze complexe.

Conform rezultatelor obţinute, patru din 10 adulți americani și-au schimbat preferinţele religioase, 1 din 10 schimbîndu-și religia, după un timp, a revenit la ea, şi doar 5 din 10 niciodată nu a schimbat credinţa lor. Potrivit studiilor, unii au schimbat religia lor mai mult decît o dată, şi doar un procent mic de americani au optat pentru o confesiune nouă mai mult de 3 ori.

Aproximativ 16 la sută dintre americani sînt ateiști. Mai mult de o treime dintre ei susţin că nu au aderat la nici un grup religios, pe motiv că încă nu au găsit ceea ce i-ar convinge.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1134 locuitori

Jeloboc este un sat din cadrul comunei Piatra, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1134 de oameni. Satul Jeloboc a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.