Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 martie 2017, 12:01 Diaspora moldovenească views 27396
Pavel Stratan a cîntat pentru diaspora din Italia (Foto)
10 martie 2017, 12:01 Diaspora moldovenească views 27396

Pavel Stratan a cîntat pentru diaspora din Italia (Foto)

Recent, în incinta Auditoriului Maggiolini din or. Rho (localitate urbană din suburbia or. Milano) și, respectiv, la 05.03.2017, în incinta Teatrului "San Giuseppe" din orașul Torino, au avut loc evenimente culturale, organizate de membrii comunității moldovenilor din nordul Italiei, dedicate sărbătorii Mărțișorului.

Festivitățile au fost organizate de asociațiile diasporale „Vatra Neamului" din or. Milano și „Basarabia" din or. Torino.

La cele două concerte au fost prezente peste 850 de persoane, majoritatea fiind cetățeni ai Republicii Moldova.

În cadrul concertelor au evoluat grupul folcloric de copii moldoveni, români și ucraineni "Cununița", interpreta și instrumentista Victoria Pădure, interpreta Olga Levițchi, instrumentistul Iurie Secu, grupul muzical de la Torino „Amurg", grupul de dans popular de la Torino "Vatra", cu participarea artiștilor din Republica Moldova Pavel Stratan și Marcela Scripcaru.

Sursa: milano.mfa.md

Cuvinte cheie:

Martisor , Italia , diaspora , Pavel Stratan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.