18 octombrie 2016, 17:00 Diaspora moldovenească views 6330
Idei și cunoștințe ale diasporei aplicate în Moldova (Foto)
18 octombrie 2016, 17:00 Diaspora moldovenească views 6330

Idei și cunoștințe ale diasporei aplicate în Moldova (Foto)

Proiectul „Arta teatrală în context lingvistic. Practicile dramatice în predarea limbilor străine - limba franceză (FLE) în contextul Republicii Moldova" urmărește dotarea Universității de Stat "Alecu Russo" din Bălți și a liceelor din raioanele Glodeni, Rîșcani, Edineț, Drochia și Fălești cu echipament pentru studierea limbilor străine și instruirea profesorilor din aceste instituții de învățămînt în predarea limbii franceze, prin activități dramatice – metoda Glottodrama.

Irina Postolachi (Franța): "Glottodrama este considerată o tehnică de ultimă tendinţă în cadrul Didacticii Limbilor şi a Culturilor, utilizată şi promovată ca un model de proiect socio-educativ inovator şi modern, care se bucură de o pupularitate sporită în ultimii ani în cadrul sistemului de învăţare/predare din întreaga Europă, pe care doresc să-l realizăm în baza împartăşirii experienţei acumulate în domeniu, la nivel teoretic şi practic, dobîndite peste hotare, dar şi în urma lucrului pe teren, în Republica Moldova.

O limbă straină este învăţată mult mai bine dacă întreaga fiinţă, trup şi suflet, este implicată în activitatea didactică. În plus, atunci cînd atenţia cursantului /elevului este îndreptată către sens, forma este asimilată mai bine. Astfel, în predarea limbilor străine bazată pe metode teatrale, scopul este o mai bună interpretare de sine în faţa publicului social, unde motorul motivaţiei este plăcerea de a "învăţa făcînd".

Reamintim că propuneri de proiecte pentru patru subprograme - Reîntoarcerea Profesională a Diasporei, Proiecte Inovatoare ale Diasporei, Abilitarea Femeilor din Diasporă, Centre Educaționale în Diasporă - pot fi depuse în continuare online, pînă pe 31 martie 2017. Comisia comună de evaluare și selectare a dosarelor OIM / BRD examinează proiectele o dată la două luni, pe parcursul întregii perioade de aplicare. Programul de granturi tematice Diaspora Engagement Hub este implementat de Biroul pentru Relații cu Diaspora, în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației (OIM), misiunea din Moldova și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC).

Cuvinte cheie:

diaspora , idei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
1333 locuitori

Albota de Sus este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Sus, Sofievca și Roşiţa. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1333 de oameni. Satul Albota de Sus a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.