11 ianuarie 2012, 10:38 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5958
11 ianuarie 2012, 10:38 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5958

În Moldova vor fi implementate peste 70 de proiecte pentru îmbunătăţirea situaţiei ecologice

11 staţii de irigare din zona rîurilor Prut şi Nistru urmează a fi restaurate în 2012. Acestea vor permite irigarea a 15 mii de hectare de teren în raionele Orhei, Criuleni, Dubăsari şi Anenii Noi. Costul proiectului este de 102 milioane dolari. Despre aceasta a anunţat ministrul Mediului Gheorghe Şalaru, vorbind despre obiectivele pentru acest an.

În general, Ministerul Mediului a elaborat peste 70 de proiecte pentru îmbunătăţirea situaţiei mediului în Moldova.

Printre priorităţile anului 2012, ministrul a menţionat instalarea unui radar în zona Aeroportului din Chișinău, care ar asigura prognoza meteo mai exactă, precum şi crearea a două staţii meteorologice şi a unei hidrometeorologice în oraşele Soroca, Bălţi şi Leova. "Aceste staţii vor permite nu numai obţinerea prognozei meteo, dar şi informaţiei despre starea apelor în rîurile Nistru şi Prut, ceea ce ne va ajuta să evităm riscul inundaţiilor", a remarcat Gheorghe Şalaru.

Ministerul, de asemenea, intenţionează să lanseze reconstrucţia sistemelor de aprovizionare cu apă din oraşele Bălţi, Soroca, Floreşti, Teleneşti, Sîngerei şi Drochia.

Totodată, conducerea Ministerului Mediului promite că, pînă în 2013, va fi lansată „Cărtea Roşie a Republicii Moldova” în ediţia a treia.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Многие проекты заслуживают внимания.Будут ли они осуществлены?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
571 locuitori

Marianca de Jos este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Marianca de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ștefan Vodă și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 de oameni. Satul Marianca de Jos a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.