Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2016, 10:43 Diaspora moldovenească views 8601
Moldoveanul este singurul cetăţean străin care a participat la Balul Vienez (Foto)
03 martie 2016, 10:43 Diaspora moldovenească views 8601

Moldoveanul este singurul cetăţean străin care a participat la Balul Vienez (Foto)

Tânărul moldovean Iustin Racu a fost singurul cetăţean străin care a fost invitat la Balul Vienez din capitala Bulgariei. Evenimentul care a avut loc la sfârşitul lunii februarie a reunit atât elita din ţară gazdă, cât şi personalităţi cu renume mondial. Conaţionalul nostru originar din satul Lozova, Străşeni, se mândreşte cu faptul că a participat la această manifestare de mare amploare pentru al treilea an consecutiv.

Solicitat de către TRM.MD, Iustin a remarcat că pentru a treia oară trăiește visul vienez pe rafinatele ritmuri de vals ale lui Strauss.

„Selecția candidaturii mele m-a surprins și mă face să mă simt mândru, întrucât luptam pentru o cauză frumoasă, la fel, sunt mândru de faptul că sunt singurul străin care a participat la acest bal", a subliniat tânărul.

Potrivit lui, Clubul vienez din Sofia a organizat acest bal cu un scop caritabil pentru a 17-a oară. „Anul acesta, elita Sofiei adunată la bal, a donat o sumă destul de mare pentru două organizații care se ocupă de copiii străzii, copii rămași în voia sorții", a povestit Iustin Racu.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , bal , Bulgaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1440 locuitori

Lipoveni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Munteni, Schinoşica și Lipoveni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1440 de oameni. Satul Lipoveni a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.