Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 februarie 2016, 11:13 Diaspora moldovenească views 7094
Diaspora este așteptată la Ankara pentru marcarea sărbătorilor de primăvară
19 februarie 2016, 11:13 Diaspora moldovenească views 7094

Diaspora este așteptată la Ankara pentru marcarea sărbătorilor de primăvară

Ambasada Republicii Moldova la Ankara invită cetățenii moldoveni aflați în Turcia să marcheze împreună, sîmbătă, 05 martie 2016, între orele 15.00 - 17.00, frumoasele sărbători ale primăverii „Mărţişor" și Ziua Internațională a Femeii.

La eveniment sînt așteptați să participe toți membrii comunității moldovenești precum și prietenii diasporei. Pentru a crea o bună dispoziție și a se simți confortabil, misiunea încurajează diaspora să-și aducă aportul, inclusiv, la realizarea unui program cultural (o poezie, un cîntec, un dans).

Adresa:

Ankara, Hotelul İÇKALE, Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Blv. No:89, 06000 Çankaya (stația de metrou Maltepe).

Reamintim că în mare parte migranții din Republica Moldova care au preferat Turcia ca țară de destinație sînt vorbitori de limba rusă, fiind originari din UTA Găgăuzia.

Pînă în prezent Ambasada Republicii Moldova din or. Ankara are site-urile exclusiv în limba moldovenească. Astfel, conaționalii menționați, nu au acces on-line la informații consulare în limba rusă.

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Turcia , diaspora , Martisor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.