|
Posibile piedici la reînnoirea patentei ruse în anul 2016
Cea mai actuală problemă pentru 1,5 milioane de cetățeni străini din Rusia, care și-au perfectat o patentă în anul 2015 e cum să și-o prelungească pe acea pentru anul 2016.
Despre faptul cum pot fi evitate greșelile la perfectarea patentei pentru lucru în anul 2016, ne informează președintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia Alexandr Kalinin.
"Mulți migranți mi se adresează cu întrebări despre modul cum poate fi evitat refuzul de a prelungi patenta din anul 2015. Este nevoie să plece sau procedura poate fi trecută pe loc fără să fie nevoie de părăsit teritoriul Rusiei.
Principalele documente care trebuie prezentate pentru prelungirea patentei vechi și perfectarea uneia noi, au rămas aceleași ca și anul trecut: cartea de migrație, cu obiectivul vizitei indicat "munca", certificat de evidență a migrației, certificat medical benevol, polița de asigurare medicală, certificat referitor la cunoașterea limbii ruse, istoriei și legislației Rusiei, traducerea pașaportului străin.
Cu toate acestea, există multe capcane și nuanțe, pe care le dezvăluie practica.
De exemplu, de ce aplicînd pentru patentă, trecînd toate procedurile necesare în perioada indicată de 30 de zile, o parte din migranți nu o primesc? Motivul constă în încălcările existente, despre care migranții înșiși nici măcar nu presupun că ar exista. Spre exemplu, un cetățean străin a ajuns pe lista de verificare, cel mai probabil după următoarea plecare din Rusia și vice-versa, iar înapoi nu va putea intra. De aceea, înainte de perfectarea din nou sau prelungirea acesteia, primul lucru care trebuie verificat sînt datele cu privire la existența încălcărilor.
Un alt exemplu, migrantul, care a primit patenta, dar nu și-a prelungit înregistrarea migrațională. Muncitorii migranți de multe ori nu știu cum să o prelungească sau nu au posibilitatea să facă acest lucru. Principalul obstacol este în acest caz însăși procedura de adresare către Serviciul Federal de Migrație al Rusiei de la locul de muncă, cu solicitarea din partea gazdă.
Un alt factor tot atît de important, despre care se vorbește puțin, este perioada de valabilitate a unui pașaport străin. Cetățenii Republicii Moldova, Uzbekistanului, Tadjikistanului, Ucrainei trebuie să știe că valabilitatea pașaportului, pe care o prezintă la înregistrarea patentei nu trebuie să fie mai mică, decît valabilitatea patentei în curs de perfectare (adică nu mai puțin de 12 luni).
Din lista lungă a piedicilor la prelungirea patentei în anul 2016: contractul de muncă neperfectat, lipsa notificării începutului relațiilor de muncă dintre angajat și angajator, plata cu întîrziere a impozitului pe venit personal, lipsa TVA-ului și multe altele.
"A pleca sau nu pentru extinderea unei patente?" această întrebare este individuală, pentru că fiecare are propria istorie de migrație. Legea le dă dreptul lucrătorilor migranți care au reședință legală în Rusia să-și prelungească patenta fără să fie nevoie să plece. Dar dacă valabilitatea pașaportului dvs. este mai mică de 12-13 luni, trebuie să plecați neapărat!
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1435
- Populația:
- 1829 locuitori
Cuhneşti este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bisericani, Cot, Serghieni, Tomeştii Vechi și Cuhneşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1829 de oameni. Satul Cuhnești a fost menționat documentar în anul 1435.
Comentarii
(0)