|
Foto: moldova.ms |
Migranții moldoveni vor avea la dispoziție doar 30 de zile pentru a se putea legaliza în Rusia
Cetăţenii moldoveni vor avea la dispoziţie 30 de zile ca să susţină examenele, să treacă comisia medicală şi să perfecteze toate actele
De la 1 ianuarie 2015 migranţii care sosesc în Rusia fără viză vor putea să se angajeze la persoane fizice şi juridice în baza patentei. Anterior migranţii se confruntau cu probleme la angajare în special din cauza sistemului care prevedea o anumită cotă de muncitori străini. Introducerea patentelor ar fi trebuit să faciliteze procedura de legalizare, însă judecând după pachetul de acte necesare şi limitarea în timp pentru perfectare migranţii ar putea să se confrunte cu probleme, considerăpreşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti, Alexandr Kalinin.
– În termen de 7 zile de la intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse, migranţii sunt obligaţi să se înregistreze. Totodată tot pachetul de documente trebuie perfectat timp de 30 de zile calendaristice la fel de la intrarea în Rusia. Anterior acest termen nu se limita, iar acum pentru încălcarea lui migranţii pot fi amendaţi (de la 10 până la 15 mii de ruble), iar chitanţa privind plata amenzii trebuie anexată la pachetul de documente, – a comunicat apărătorul drepturilor omului.
De la 1 ianuarie 2015 pentru legalizarea în Federaţia Rusă migranţii vor fi nevoiţi să adune un pachet imens de acte.
– De la anul nou se aşteaptă un flux de migranţi atât la birourile Serviciului Federal de Migraţie, cât şi la instituţiile medicale acreditate pentru a acorda certificate medicale. Cel mai probabil oamenii vor aştepta eliberarea actelor formând cozi imense. Migranţii riscă să nu se încadreze în termenele necesare deoarece 30 de zile pot să nu fie destul pentru a perfecta toate actele. Dar cu probleme mai mari pot să se confrunte acei migranţi moldoveni care nu vor susţine din prima examenul privind posesia limbii ruse, istoria şi bazele legislaţiei ţării. Fără pregătire examenul va fi susţinut doar de câteva persoane. Există riscul ca din cauza aceasta oamenii pur şi simplu iarăşi vor activa ilegal, iar pentru încălcarea legislaţiei migraţionale s-au înăsprit şi mai mult pedepsele, a avertizat Kalinin.
În acest context, Congresul Diasporelor Moldoveneşti face apel către concetăţeni să înceapă din timp a aduna actele necesare şi să se pregătească de susţinerea examenului.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1431
- Populația:
- 817 locuitori
Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.
Comentarii
(0)