Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 octombrie 2014, 16:37 Diaspora moldovenească views 12570
Business Forumul pe ruta Piemonte – Moldova, lansat la Torino
Foto: newseventsturin.net
03 octombrie 2014, 16:37 Diaspora moldovenească views 12570

Business Forumul pe ruta Piemonte – Moldova, lansat la Torino

Primul forum de afaceri dedicat oportunităţilor de investiţii pe ruta Piemonte - Republica Moldova a avut loc la Torino, între 30 septembrie şi 1 octombrie.

Business Forumul „Piemonte întîlneşte Republica Moldova" a fost vizitat de mai mulți oficiali italieni, precum și de o delegație moldovenească din care a făcut parte ambasadoarea Moldovei la Roma, Stela Stângaci, ministrul Justiției, Oleg Efrim, Directorul MIEPO, Dona Școla, precum și antreprenori din cele mai importante sectoare ale economiei moldovenești.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa Ambasadorului Italiei la Chișinau, Enrico Nunziata, care a subliniat că după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova este deja în plină desfăşurare a reformelor interne care, la rândul lor, vor deschide ușile spre o viitoare integrare graduală în UE. „Piața Republicii Moldova, va fi din ce în ce mai reglementată de normele comunitare. Reducerea progresivă a taxelor vamale va facilita și mai mult schimburile comerciale dintre Italia și Republica Moldova", a menționat oficialul italian.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a accentuat faptul că Republica Moldova îmbunătățeşte tot mai rapid propriului business ceea ce va permite țării să devină mai atractivă pentru investitorii străini: „Un mediu de afaceri sănătos nu poate exista fără toleranță zero față de corupție, fără reguli clare și birocrație menținută în frâu de transparență".

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Moldova , Italia , forum , business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
85 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 85 de oameni. Satul Pobeda a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.