Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2014, 16:14 Diaspora moldovenească views 13186
Află care oraș din România este cel mai atractiv pentru moldoveni
Foto: trm.md
18 februarie 2014, 16:14 Diaspora moldovenească views 13186

Află care oraș din România este cel mai atractiv pentru moldoveni

În mod paradoxal, unul dintre cele mai sărace oraşe din România a devenit destinaţia preferată a moldovenilor. Astfel, numai în luna ianuarie a acestui an, aproape 500 de cetăţeni din Republica Moldova s-au stabilit în judeţul Vaslui, scrie evz.ro.

„Nimeni nu cunoaște încă motivația acestora, dat fiind faptul că locuitorii orașului trăiesc la limita sărăciei, locurile de muncă sînt o raritate, iar turiștii străini nici nu au auzit de numele acestui județ”, subliniază publicația.

„Din totalul de 3.902 persoane puse în legalitate în luna ianuarie a acestui an, la serviciile de evidenţă a populaţiei din Vaslui, Huşi, Negreşti şi Murgeni au fost solicitate, ca urmare a schimbării domiciliului, 545 de acte de identitate. În total, 495 de persoane au fost puse în legalitate ca urmare a restabilirii domiciliului în România. Este vorba de cetăţenii români, proveniţi din Republica Moldova în principal”, a spus Dorina Rădăşanu, şefa Serviciului Judeţean de Evidenţă a Populaţiei Vaslui.

E de menționat că cele mai multe cereri, 484, au fost la Serviciul de Evidenţă din municipiul Vaslui.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

turism , moldovenii , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1559 locuitori

Bolohan este un sat şi comună din raionul Orhei. Bolohan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Bolohan a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.