Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 februarie 2014, 12:21 Diaspora moldovenească views 13831
16 februarie 2014, 12:21 Diaspora moldovenească views 13831

Consulatul Moldovei la Iaşi va solicita ca un liceu din oraş să poarte numele lui Vieru


Foto: ipn.md

Consulatul General al Republicii Moldova la Iaşi va solicita autorităţilor locale să redenumească un liceu în cinstea poetului Grigore Vieru, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al ministerului de externe de la Chişinău.

Pe 14 februarie, dată la care s-a născut, Grigore Vieru a fost omagiat şi la Iaşi, fiind depuse coroane şi jerbe de flori la bustul poetului din parcul Copou. Solemnitatea a avut loc cu participarea Gărzilor de Onoare şi a Fanfarei militare din cadrul Brigăzii Militare 15 „Podul Înalt” Iaşi. Programul evenimentului a inclus şi un spectacol de muzică şi poezie „Taina care mă apără”, prezentat de grupul folcloric „Şezătoarea Şcoala Vînători-Neamţ”. Din Republica Moldova la eveniment a participat Mihai Cimpoi, academician şi membru al Uniunii Scriitorilor.

În majoritatea liceelor din Iaşi în această zi au fost organizate lecţii tematice privind creaţia lui Grigore Vieru. În acest an, pe 14 februarie, poetul ar fi împlinit 79 de ani.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Romania , Moldova , liceu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1476 locuitori

Sărata Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.