29 noiembrie 2013, 15:15 Diaspora moldovenească views 12925
29 noiembrie 2013, 15:15 Diaspora moldovenească views 12925

Ambasadorul Stela Stîngaci, în haine tradiționale la ceremonia de acreditare în Italia

Foto: moldova.org

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stîngaci, a prezentat scrisorile de acreditare Preşedintelui Republicii Italiene, Giorgio Napolitano. La eveniment, diplomatul s-a prezentat într-un deosebit port popular.

După ceremonia oficială, care a avut loc la Palatul prezidenţial Quirinale ieri, 27 noiembrie, Ambasadorul Stela Stîngaci şi Preşedintele Giorgio Napolitano au purtat discuţii bilaterale într-o atmosferă prietenoasă, la care au participat mai mulţi oficiali. 

În cadrul discuţiei, Ambasadorul a menţionat că este onorată să-şi prezinte scrisorile de acreditare într-o zi semnificativă pentru destinul european al ţării sale, şi anume în ajunul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde va fi parafat acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, şi în ziua în care Comisia Europeană a înaintat propunerea de a liberaliza regimul de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Dînsa a prezentat priorităţile sale de activitate întru asigurarea unei bune dezvoltări a relaţiilor moldo-italiene şi şi-a exprimat speranţa că Italia va rămîne şi în continuare un susţinător activ al Republicii Moldova. Stela Stîngaci este cel de-al 5-lea ambasador al Republicii Moldova la Roma.

Sursa: moldova.org

Cuvinte cheie:

ambasador , Italia , costum popular

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.