Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 mai 2024, 09:30 Resurse acvatice views 947
Nistrul seacă în Ucraina. Cum va influența acest fenomen Moldova
29 mai 2024, 09:30 Resurse acvatice views 947

Nistrul seacă în Ucraina. Cum va influența acest fenomen Moldova

Într-un răspuns la solicitarea redacției Noi.md, Ministerul Mediului a oferit precizări în contextul unor imagini video apărute în rețelele sociale, din care se vede cum rîul Nistru este secat lîngă o localitate ucraineană.

"Referitor la imaginile apărute în spațiul public, care arată fluviul Nistru filmat în zona orașului Hotin, Ucraina, Ministerul Mediului și Agenția „Apele Moldovei” anunță că Republica Moldova nu este și nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice, deoarece scurgerea pe teritoriul țării este compensată din lacul de acumulare Nistrean ce asigură un volum suficient pentru acoperirea necesității atît pentru alimentarea cu apă a populației cît și menținerea condițiilor de viață din ecosistemele acvatice.

Situația prezentată în imaginile video s-a creat din cauza deversărilor din lacul de acumulare Nistrean în perioada aprilie-mai, a debitelor mici cauzate de lipsa precipitațiilor în munții Carpați și revenirii fluviului Nistru în albia sa naturală în această regiune.

Pe acest subiect Agenția „Apele Moldovei” este permanent în contact cu instituțiile de resort din Ucraina".

Amintim că în rețelele sociale a apărut un video filmat în satul Braga (Ucraina), aflat vis-a-vis de Cetatea Hotin. Din imagini se vede că Nistrul aproape că nu mai are apă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nistru , Ucraina , seceta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.