Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 iulie 2013, 09:55 Natura şi turismul views 6713
25 iulie 2013, 09:55 Natura şi turismul views 6713

Turiştii moldoveni sînt în mai mare siguranță la plecarea peste hotare


Foto: trm.md

Despăgubirile persoanelor care au beneficiat de asigurare la plecarea peste hotare, în prima jumătate a anului, au ajuns la circa 1 mln 107 de mii de lei. Despăgubirile pentru acest tip de asigurare în aceeaşi perioadă a anului 2012 au constituit cca 624 mii de lei, informează trm.md.

Potrivit unui comunicat de presă, circa 37% dintre toate despăgubirile pentru acest tip de asigurare au fost achitate pentru traumatisme de compania Moldasig.

Potrivit datelor statistice, în perioada estivală cele mai frecvente cazuri asigurate sînt intoxicaţiile şi gastroenteritele. În anul curent, gastroenteritele turiştilor moldoveni, care au vizitat Turcia, constituie 23% dintre toate adresările la medic, înregistrate de companie. Turiştii moldoveni au nevoie de asistenţa medicilor în rezultatul unor muşcături de peşti, înţepături de arici de mare şi arsuri de meduze, care pe lîngă afecţiuni mecanice ale ţesuturilor, mai provoacă şi reacţii alergice.

Potrivit bilanţului anului 2012, totalul primelor de asigurări încasate de compania menţionată a atins suma de circa 334 mln de lei, iar despăgubirile achitate - 161 mln de lei (48%).

Cuvinte cheie:

moldovenii , asigurare medicala , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
349 locuitori

Mana este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Mana a fost menționat documentar în anul 1500.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.