Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 ianuarie 2024, 13:00 Natura şi turismul views 1532
Aeroportul internațional Chișinău va fi extins
27 ianuarie 2024, 13:00 Natura şi turismul views 1532

Aeroportul internațional Chișinău va fi extins

Aeroportul Internațional Chișinău pregătește terenul pentru o amplă reconstrucție a clădirii terminalului vechi, cu scopul de a extinde infrastructura aerogării și de a gestiona un flux sporit de pasageri în anul 2024, conform anunțului făcut de administrația instituției, scrie bani.md.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea capacității de deservire a pasagerilor la un nivel de 1100 de persoane pe oră, comparativ cu 800 în prezent. De asemenea, se urmărește optimizarea costurilor pentru companiile low-cost prin facilitarea accesului pasagerilor către aeronave fără a fi necesară folosirea unui mijloc de transport suplimentar.

Anul trecut, Aeroportul Chișinău a înregistrat un trafic de pasageri de 2,8 milioane, iar pentru 2024 se estimează o creștere semnificativă, depășind pragul de 3 milioane de pasageri.

În cursul anului 2023, 19 companii aeriene au operat zboruri charter și regulate către 40 de destinații globale de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Printre acestea s-au numărat și 7 companii aeriene noi, cum ar fi Air Montenegro, AZAL, Israir Airlines, El Al, Arkia, Aegean Airlines și Wizz Air. Pentru 2024, sînt planificate încă 4 noi adiții la portofoliul de companii aeriene: Eurowings, Georgian Wings, Air Baltic și Lufthansa. Aceste extinderi evidențiază interesul crescut pentru Aeroportul Chișinău și consolidarea poziției sale pe harta conexiunilor internaționale.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
113 locuitori

Șmalena este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Șmalena a fost înființat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.