Spre compartiment: Natura şi turismul
10 august 2023, 14:00 Natura şi turismul views 1524
Avem nevoie de apă importată din rîul Prut?
10 august 2023, 14:00 Natura şi turismul views 1524

Avem nevoie de apă importată din rîul Prut?

Conductele subterane de apă de la Sculeni și Măcărești de pe ambele maluri ale Prutului vor furniza apă din rîul Prut către mai multe localități din Republica Moldova. Aceste locuri au fost stabilite de Comisia interguvernamentală pentru implementarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul protecției și utilizării raționale a apelor din rîurile Prut și Dunăre.

Contractul privind construcția primei conducte de apă din România în Moldova a fost semnat anul trecut la Iași. În total, sînt prevăzute patru conducte de apă (două subterane și două deasupra solului). Dar de ce să oferim acest proiect partenerilor străini dacă și noi putem, folosind același rîu Prut, să aprovizionăm cu apă localitățile din Moldova? Ce le-a împiedicat autorităților moldovenești să dezvolte un proiect de construcție a propriei stații de alimentare cu apă și să atragă pentru aceasta aceleași fonduri europene sau investitori locali? Mai mult, conform informațiilor deținute de noi.md, mai multe companii moldovenești sînt dispuse să investească bani în acest proiect de construcție a unei stații de captare a apei și a unei stații de epurare. Însă nimeni nu i-a întrebat și nici o licitație nu a fost anunțată.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

apa , riuri , Prut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.