Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 iunie 2023, 14:00 Natura şi turismul views 1356
Cum poți vizita gratuit cele mai frumoase orașe din Kazahstan
13 iunie 2023, 14:00 Natura şi turismul views 1356

Cum poți vizita gratuit cele mai frumoase orașe din Kazahstan

A început al 8-lea concurs "Kazahstanul prin ochii mass-media străine" pentru jurnaliștii străini care scriu/filmează materiale despre Kazahstan.

Potrivit Ambasadei Kazahstanului în Moldova, concursul este organizată de Ministerul Afacerilor Externe al Kazahstanului, în parteneriat cu Clubul redactorilor-șefi din Kazahstan, Compania națională ”Kazakh Tourism” SA și Secretariatul Conferinței privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA).

Avînd o istorie destul de îndelungată, din 2014 Concursul selectează materiale text și video ale autorilor străini care reflectă cel mai creativ, corect și obiectiv diferite aspecte ale realității din Kazahstan. De asemenea, ca și în anii precedenți, în afară de jurnaliști, au posibilitatea de a participa la concurs și lucrările bloggerilor plasate atît în mass-media, cît și pe conturile lor personale de pe rețelele de socializare.

Pe lîngă subiectul principal, anul acesta va fi prezentată o nouă nominalizare de la CICA, în cadrul căreia va fi stabilit un cîștigător pentru lucrarea pe tema "CICA: O nouă Asia într-o lume nouă".

Pentru participarea la concurs sînt acceptate cererile cu materiale informative despre Kazahstan, care au fost plasate în mass-media străină sau pe rețelele de socializare în perioada 15 iulie 2022-15 iulie 2023.

Cîștigătorii concursului vor fi determinați de un juriu, din care fac parte: viceministrul Afacerilor Externe Roman Vasilenko, președintele Clubului redactorilor-șefi din Kazahstan, Bibigul Zheksenbai, Președintele Consiliului de administrație al Companiei Naționale "Kazakh Tourism” SA Talgat Amanbayev, precum și expertul domeniul militaro-politic al Cica, Ambasadorul Dulat Kuanyshev.

Conform rezultatelor concursului, vor fi determinați cinci cîștigători din cinci zone geografice:
- America de Nord și de Sud;
- Europa;
- CIS;
- Orientul Mijlociu și Africa;
-Regiunea Asia-Pacific
și doi laureați la nominalizările pe teme de turism și CICA.

Cîștigătorii vor fi premiați cu o excursie în Kazahstan cu vizitarea orașelor Astana, Almaty și regiunea Mangystau, unde îi așteaptă un bogat program cultural.

În plus, conform tradiției, special pentru laureații concursului vor fi organizate întîlniri cu reprezentanți ai sectorului public, experți și jurnaliști, oameni de știință și personalități culturale din Kazahstan.

Toate lucrările trebuie expediate pe adresa de e-mail: mailto:mediacontest2023@mfa.kz, pînă pe 15 iulie 2023.

Rezultatele concursului vor fi anunțate pînă pe 1 august 2023.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să scrieți pe adresa: mailto:mediacontest2023@mfa.kz sau să sunați la numărul de telefon: +7 7172 720987.

Sînt invitați să participe la concurs cetățenii din toate țările (cu excepția Kazahstanului). Participanți ai concursului pot deveni colaboratori ai presei străine tipărite, electronice și online, precum și bloggerii.

Pentru a participa la concurs, este necesar să postați materialul informativ cu un volum de la 300 pînă la 3000 de cuvinte/reportaj TV sau radio, podcast, postare pe o rețea de socializare cu o durată de la 1 min pînă la 60 de minute, în mass-media străină sau pe rețelele de socializare în perioada 15 iulie 2022-15 iulie 2023.

În cazul în care limba materialului informativ nu este kazahă, rusă sau engleză, este necesar să atașați traducerea acestuia în limbile menționate.

Cererile completate, împreună cu materialele și traducerea, trebuie trimise la următoarea adresă de e-mail: mailto:mediacontest2023@mfa.kz

Subiectul lucrărilor trebuie să acopere unul sau mai multe dintre următoarele domenii care au legătură cu Kazahstanul: economie și comerț, cultură și tradiții, istorie, turism, societate modernă, educație, știință, sport sau tematica CICA. Toate lucrările urmează a fi trimise pînă pe 15 iulie 2023.

Cîștigătorii vor pleca într-o excursie în Kazahstan, organizatorii acoperă cheltuielile de zbor cu clasa econom, cazarea la hotel și transportul local, program cultural în Kazahstan, precum și cheltuielile zilnice.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Kazahstan , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.