Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 mai 2023, 14:00 Natura şi turismul views 2159
Marea Britanie înăsprește regulile privind acordarea vizelor
25 mai 2023, 14:00 Natura şi turismul views 2159

Marea Britanie înăsprește regulile privind acordarea vizelor

Guvernul britanic a anunţat marţi noi reguli privind vizele pentru studenţi, inclusiv o limitare strictă a reîntregirii familiei, pentru a reduce imigraţia, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Marea Britanie a înregistrat o imigraţie netă record de o jumătate de milion de persoane între iunie 2021 şi iunie 2022, conform statisticilor oficiale publicate în noiembrie. Noi cifre urmează să fie publicate în această săptămînă şi sînt aşteptate cu nerăbdare, deoarece guvernele conservatoare au promis după Brexit să reducă imigraţia, fără succes.

În timp ce universităţile britanice de prestigiu atrag mulţi străini, adesea la preţuri foarte mari, noile restricţii privind vizele pentru studenţi „vor reduce semnificativ migraţia netă prin limitarea posibilităţii ca studenţii străini să aducă membri ai familiei”, a transmis guvernul într-un comunicat. Aceste măsuri, care vor intra în vigoare în ianuarie, îi privesc pe toţi studenţii „cu excepţia cercetătorilor postuniversitari”.

În plus, studenţii străini nu vor mai putea trece de la viza de student la viza de muncă pînă cînd nu îşi vor finaliza studiile. Guvernul promite să acţioneze împotriva „agenţilor lipsiţi de scrupule” care folosesc vizele de student ca rută de migraţie. În 2022, aproximativ 136.000 de vize au fost eliberate persoanelor aflate în grija unor studenţi străini, în creştere de la 16.000 în 2019, conform cifrelor guvernamentale. „Am asistat la o creştere fără precedent a numărului de persoane dependente de studenţi care sosesc în ţară cu vize. Este timpul să limităm acest drum”, a declarat ministrul de interne de dreapta, Suella Braverman, citată în comunicat, transmite digi24.ro

Ministrul a considerat că noile măsuri reprezintă un „echilibru corect” şi ar permite „pe termen mediu” revenirea migraţiei nete la nivelurile de dinainte de COVID. Problema controlului imigraţiei a dominat dezbaterile din timpul campaniei care a dus la ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Dar guvernul conservator nu a reuşit de atunci să reducă numărul imigraţiei legale şi ilegale, în ciuda promisiunii de a recîştiga controlul asupra frontierelor.

În 2022, peste 45.000 de migranţi, un record, au traversat Canalul Mînecii ilegal pentru a ajunge în Regatul Unit. „Oprirea bărcilor” este una dintre cele cinci priorităţi ale premierului Rishi Sunak. În acelaşi timp, Regatul Unit s-a confruntat, de la Brexit, cu un deficit de forţă de muncă în mai multe sectoare, inclusiv în agricultură şi sănătate, creînd tensiuni regulate în cadrul guvernului cu privire la controlul imigraţiei.

Reamintim că condițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi găsite pe VIZA.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.