Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 martie 2023, 12:00 Natura şi turismul views 1775
Sandu, de Ziua Mondială a Apei: „Putem avea o apă curată doar dacă o vom trata cu grijă și respect”
23 martie 2023, 12:00 Natura şi turismul views 1775

Sandu, de Ziua Mondială a Apei: „Putem avea o apă curată doar dacă o vom trata cu grijă și respect”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj către cetățeni, de Ziua Mondială a Apei.

„Cu toții vrem să fim siguri de calitatea apei pe care o consumăm, iar acest lucru vine numai împreună cu grija pe care o avem față de resursele noastre acvatice”, a spus șefa statului. De Ziua Mondială a Apei, marcată anual de întreaga omenire la 22 martie, Președinta a atras atenția asupra izvoarelor, fântânilor și a râurilor care se află în apropierea caselor noastre, precum și la starea lor.

„Am început să acordăm mai multă atenție sistemelor de epurare ale apelor uzate pentru a preveni poluarea râurilor. Anul trecut, prin Programul „Satul European”, am reușit să aprobăm finanțarea construcției sistemelor de alimentare cu apă și sanitație pentru 152 de localități din Republica Moldova. În acest context, mă bucur să anunț că în curând începe și construcția stației de epurare de la Soroca, atât de mult discutată în societate de-a lungul anilor. Putem avea o apă curată doar dacă o vom trata cu grijă și respect!”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1516
Populația:
1259 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Onesti si Strimbeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 68 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1259 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1516.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.